NYHEDER 21 Søndag på DR - udsendelse om biologiske søskende i Danmark

Søndag den 17. december kl. 21.00 sender 21 Søndag på DR efter planen en udsendelse om adopterede og biologiske søskende i Danmark.

DIA´s direktør Jeanette Larsen medvirker i udsendelsen og har blandt andet været med til at belyse, hvordan det kan være, at der kan findes søskende i Danmark, som adopterede ikke var bekendt med.

Hun har fortalt tilrettelæggeren, at DIA mener, at adopterede har ret til at kende til deres biologiske baggrund og eventuelle søskende, hvis de ønsker det. DIA hjælper i videst muligt omfang adopterede med at søge tilbage og at få kontakt med deres biologisk familie, når det er muligt, og alle parter ønsker det.

I den forudgående research til udsendelsen blev der stillet spørgsmålstegn ved, om vi kan fremskaffe de nødvendige oplysninger, når vores arkiv ikke er digitalt.

Til det svarer Jeanette Larsen: ” Vi har et fuldstændigt arkiv med alle tilgængelige oplysninger på de enkelte sager. At arkivet ikke er digitalt betyder, at det ikke går så hurtigt, som det kunne gøre, men vi har nøjagtigt de samme muligheder for at finde de oplysninger, der er brug for”.

Spørgsmål og svar

Vilkår som DIA er underlagt

Seneste nyt om