Adoptionsprocessen > Processen kort Processen kort

At adoptere et barn fra udlandet er en tidskrævende proces, der er opdelt i flere forløb og faser. Neden for kan du se en grafisk og forenklet oversigt over den samlede proces.

Det er meget svært at sige præcist, hvor lang tid den samlede adoptionsproces tager. Det er vanskeligt, både fordi samarbejdspartnerene arbejder meget forskelligt, og fordi de administrative og juridiske procedurer i de enkelte samarbejdspartnere hyppigt ændrer sig.

På de følgende sider kan du få indtryk af detaljerne i adoptionsprocessen som du også kan læse mere om på Ankestyrelsens hjemmeside

Før adoptionGODKENDELSEDet første forløb er de danske myndigheders (Statsforvaltningen) godkendelse af dig som adoptant. Denne proces foregår i Statsforvaltningen i den region, hvor du bor. Det forløb kan tage fra nogle få måneder til mere end et år.
Under adoptionVENTER BARNDet andet forløb fører frem til, at afgiverlandet peger på dig og din eventuelle partner som nye forældre til et konkret barn. Den proces foregår gennem DIA og tager som oftest 1-3 år.
Efter adoptionFÅET BARNDet tredje forløb starter, når du ankommer til afgiverlandet og får dit barn overdraget.
 1. Før adoption - GODKENDELSE Det første forløb er de danske myndigheders (Statsforvaltningen) godkendelse af dig som adoptant. Denne proces foregår i Statsforvaltningen i den region, hvor du bor. Det forløb kan tage fra nogle få måneder til mere end et år.
 2. Under adoption - VENTER BARN Det andet forløb fører frem til, at afgiverlandet peger på dig og din eventuelle partner som nye forældre til et konkret barn. Den proces foregår gennem DIA og tager som oftest 1-3 år.
 3. Efter adoption - FÅET BARN Det tredje forløb starter, når du ankommer til afgiverlandet og får dit barn overdraget.