NYHEDER Hjælpeprojekt til handicappede i Burkina Faso

En gang hjælper altid hjælper…

Dette er historien om hvordan dansk producerede karklude kan give nyt liv til handicappede i Burkina Faso. Det er også historien om utæmmelig længsel, der blev omsat til en strikkeklub, som nu giver handicappede børn og unge i Burkina Faso en ny mulighed for bevægelse, deltagelse og accept i et samfund, hvor de ellers ville være ekskluderet.

”Da jeg ikke længere arbejder med international adoption, har jeg måttet tænke ud af boksen og finde en måde at fastholde og støtte mine kontakter i det fantastiske Burkina”, fortæller Jette Würtz og tilføjer:

”En kold vinteraften begyndte jeg at strikke karklude, hvilket blev startskuddet til at hjælpe handikappede børn via AMPO børnehjemmet i Burkina Faso. Efterspørgslen på karklude og viljen til at støtte fra min nærmeste omgangskreds via Facebook steg hurtigt – også hurtigere end mine strikkepinde og jeg kunne følge med til. Derfor søgte jeg medstrikkere i mit netværk, hvilket har medført, at vi nu er 30 strikkere som arbejder på livet løs for at hjælpe endnu flere handikappede til et værdigt liv i Burkina Faso”, fortæller Jette Würtz, der er initiativtager til projektet.

Jette Würtz arbejdede med adoption og hjælpearbejde i AC Børnehjælp/DIA i 25 år.
I dag er hun fondskoordinator i Nine United Fond og MTHP-fond,
hvor hun har glæden af fortsat at arbejde for bl.a. udsatte børn og unge i Danmark og ude i verden.

Projektet har til formål at skaffe nye og brugte kørestole, som repareres og istandsættes. Kørestolene produceres og istandsættes af de handikappede på børnehjemmet, så handikappede i Burkina Faso kan komme i skole eller få et arbejde.

I Burkina Faso, som er et af verdens fattigste lande, kan det være yderst vanskeligt at overleve og leve som handikappet, da den handicappede ses på som en byrde for familien. Derfor er de en helt særligt udsat gruppe.

Projektets helt unikke egenskab er, at det er handikappede selv, der producerer de kørestole der kan hjælpe andre handikappede til en bedre hverdag. AMPO-børnehjemmet udvælger, hvem der er mest berettiget til at få en kørestol, da det er et enormt privilegie at få tildelt en kørestol, og derfor er det vigtigt at kørestolene lander hos de, der trænger mest”, siger Jette Würtz, som tydeligvis gennem fakta og gestikuleren viser sit store engagement i projektet.

En 11-årig dreng, som for første gang nogensinde oplever at føle sig fri og uafhængig

Denne unge mand kan ikke gå og lever af at samle grene og kviste, som han så sælger til brændsel i byen. Med kørestolen kan han nu meget bedre komme omkring og er langt mere selvhjulpen.

 

”Vi sælger 3 karklude til 100 kr, og beløbet går UBESKÅRET til projektet. Den bedste måde at hjælpe på er at yde hjælp til selvhjælp – sammen skal vi bidrage med fiskestangen, så de kan fiske”, siger Jette Würtz lettere filosofisk på vej ud af døren fra DIA`s kontor i Århus.

Du kan få mere information om hvordan du kan støtte projektet, eller blot følge Jette Würtz på Facebook (link) eller på Instagram ampodanmark (link), hvor det også er muligt at følge og støtte projektet.

 

3 karklude sælges til 100 kr. 

Seneste nyt om